A beautiful home near the Willow trees
27 november 2023
Dit najaar gingen we op bezoek bij het huis van mijn vriendin Monique, interior stylist bij Hamptons Interior. Ze woont, als ze niet in het buitenland is voor haar interieur opdrachten, net over de grens in de buurt van Knokke, in een werkelijk schattig Belgisch plaatsje genaamd Oostkerke. Het huis is een oude boerenhoeve, dat met de tuin en de percelen eromheen (prachtig polderlandschap ontworpen door Mien Ruys), hoort bij kasteel Oostkerke. Monique heeft al op heel veel plekken gewoond en doet in het buitenland overal inspiratie op om zo voor zichzelf maar ook voor anderen mooie interieurs te creëren. Belangrijk is altijd het mooie in dingen te zien, de schoonheid van een materiaal, een ambacht, een kleur en daarmee net zolang schuiven en mixen en matchen totdat het een geheel wordt waarvan Rita Konig zou zeggen: it all works when it comes together!

Monique maakt van ieder hoekje in haar huis een kunstwerk. Deze tafel voor het raam in de keuken is ook weer zo sfeervol. De combinatie van het groene behang met het groene houten stoeltje, de antieke tafel met marmeren plaat, de azuurblauwe schaal, de messing wijnkoeler, de prachtige roze ikat print lampenkap met gele voet met daarbij een herfstfazant! Allemaal losstaande objecten en kleuren en vormen, maar op deze manier bij elkaar gezet werkt het! 

 Omdat de hoeve hoort bij het kasteel, was het was niet de bedoeling muren te verplaatsen, vloeren te veranderen of anderszins te verbouwen. Gelukkig mocht Monique zich wel uitleven met verf, behang en stoffen!  De zitkamer kreeg een prachtige kleur groen van het merk l’authentique. De wanden, de open haard en zelfs het plafond kregen deze tint dat zorgt voor een rustige en prachtig effect.  Het blauw van de tegeltjes om de haard komt terug in de Chinese lampenvoet en de kleinere accessoires.  Monique gebruikte de kleur oranje-rood als accentje om de kleuren blauw en groen te verlevendigen: de kussentjes in de stoelen, de geurkaars en de trimming onder aan het vouwgordijn hebben dit accent gekregen. ( een trimming is een perfecte manier om je stoffen in huis net dat extra te geven). Hieronder vind je een filmpje dat we maakten op deze leuke, maar wel regenachtige dag, van het buitengewoon mooie interieur van deze oude hoeve.

Als ik aan Monique vraag wat haar inspireerde bij het inrichten van deze hoeve dan vertelt ze dat ze echt heeft gekeken naar de omgeving. En dat is dan ook de reden voor de keuze voor dit Willow tree behang( William Morris: Willow Bough) Als je rondrijdt hierin de omgeving dan vallen de eindeloze rijen met knotwilgen op. Niet alleen oude grote dikke exemplaren, die je vaak in Nederland ziet staan, maar ook jonge ranke net ingeplante boompjes ( de oude takken van de knotwilgen) die het landschap verfraaien en kenmerken. De tint bruin uit dit behang werd gekozen om de deuren en de trap mee te schilderen. Een hele gedurfde, maar fraaie combinatie!
Twee prachtig styling plaatjes van de slaapkamer van de dochter. De rijke combinatie van kleur, patronen, meubels en vormen maken dit geheel tot ware kunststukjes.

Monique in de prachtige slaapkamer ( meer te zien op het filmpje!). Wat was dit een leuk en gezellig bezoek. We hebben genoten van al het moois en de warme en fijne sfeer. Helemaal geïnspireerd rijden we weer terug naar huis en kijken bij thuiskomst direct naar onze witte muren en denken…. welk behang zou hier mooi staan? Dankjewel Monique dat we je huis mochten zien en veel succes met al je nieuwe projecten! (Hamptons Interiors by Mo)

Laatste Blog

Kerstroos 2023

Een prachtige kerstroos, de helleborus: voor mij een teken van hoop, licht en geluk en een verbinding naar vroeger. Van mijn vader kreeg ik er ieder jaar eentje vlak voor kerst. Nu hij dat niet meer kan doen breng ik er dit jaar eentje naar de begraafplaats en ben...

Op bezoek in Marije’s kersthuis

Deze kerst gaan we op bezoek bij Marije.Haar huis ligt feeëriek verscholen in een oud park dat vroeger behoorde bij de Utrechtse Hortus. Nu nog steeds staan er prachtige kassen en eeuwenoude bomen in het park en mag je in het park vrij rondwandelen.Vorig jaar was ik...

Begin 2024 met nieuwe kleuren!

Ik schreef al eerder over de kleur roze en dat ik denk dat we die tint veel meer gaan zien in onze interieurs. Het is een vrouwelijke kleur die een zachte uitstraling heeft. Poederroze is zacht voor de ogen en in een interieur vertalen je ogen dit naar een zacht...

Op bezoek bij Ninette van Ten Bosch restorations

Op deze herfstige dag ga ik op bezoek bij Ninette, een vriendin die al 22 jaar op deze bijzondere plek haar werkplaats/atelier heeft en antieke meubels restaureert. Het school Kinderbad was een badhuis waar vroeger kinderen 1x per week gratis onder de douche mochten....

Categorieën: