Begin 2024 met nieuwe kleuren!
12 december 2023

Ik schreef al eerder over de kleur roze en dat ik denk dat we die tint veel meer gaan zien in onze interieurs. Het is een vrouwelijke kleur die een zachte uitstraling heeft. Poederroze is zacht voor de ogen en in een interieur vertalen je ogen dit naar een zacht gevoel.  In een wereld die zo snel verandert en waar alle fundamenten op losse schroeven staan, zoeken we naar houvast en wat is een beter houvast en fundament dan je eigen woonplek? Een woonplek waar het vertrouwd en prettig is, een woonplek waar het warm en gezellig is, een woonplek waar je kunt ontspannen en je eigen herinneringen en verhalen kunt maken.

Elk jaar vertalen kleurexperts van Sikkens wereldwijde designtrends naar een Kleur van het Jaar en drie nieuwe paletten. De tint voor 2024 is Sweet Embrace™ – Een vriendelijke en zachte tint, die samen met drie aanvullende paletten kan helpen bij het creëren van een plek waar je je thuis voelt. De Flexa kleurenpaletten staan voor drie trends, namelijk de zoektocht naar erbij horen, de zoektocht naar rust en de zoektocht naar vreugde.

ERBIJ HOREN, vertaalt zich in thuis zijn. In tijden van verandering en instabiliteit is het belangrijker dan ooit om een ruimte te creëren die ons eigen verhaal vertelt. We willen een warme plek waar we ons thuis voelen. De tinten die hierbij horen zijn warme tinten als van natuursteen, aarde en klei.

 

VREUGDE, vertaalt zich in plezier en vrolijkheid. In moeilijke tijden willen we dat onze huizen vrolijke en vriendelijke ruimtes bieden die ons een positief gevoel geven. De tinten die hierbij horen zijn lila’s en gelen.  

Rust vertaalt zich in het vinden van een rustige plek waar we kunnen ontspannen en ons kunnen afsluiten van de buitenwereld. Geïnspireerd door de tinten van bossen en zeelandschappen kunnen vloeiende blauw- en groentinten een kalm, verhelderend gevoel geven.

Zoals ik ook al eerder schreef in blogs, is met je huis aan de slag gaan, met jezelf aan de slag gaan. Deze nieuwe kleurenreeksen van Flexa en Sikkens helpen om prachtige kleurpaletten samen te stellen, zodat je afhankelijk van je woonwens meer warmte, meer vrolijkheid of meer ontspanning kunt toevoegen. Je kunt deze kleuren natuurlijk ook gebruiken in een kantoor, op een school of gezondheidscentrum. Zachte tinten als roze, lichtgroen, lichtgeel, lichtpaars versterken en verlichten de ruimte. Het belang van kleur in onze omgeving zal in 2024 alleen maar toenemen met de digitalisering van de samenleving. Onze zintuigen: ogen en gevoel worden blij en ontspannen met mooie kleuren. Probeer het zelf!
Content, foto’s en kleurenschema’s overgenomen van Flexa/Sikkens websites.
Voor meer verf inspiratie, kleurstalen en de beste kwaliteitsverven ga je online naar www.Colorstore.nl of bezoek een van de fysieke winkels voor direct een goed advies!

Laatste Blog

Kerstroos 2023

Een prachtige kerstroos, de helleborus: voor mij een teken van hoop, licht en geluk en een verbinding naar vroeger. Van mijn vader kreeg ik er ieder jaar eentje vlak voor kerst. Nu hij dat niet meer kan doen breng ik er dit jaar eentje naar de begraafplaats en ben...

Op bezoek in Marije’s kersthuis

Deze kerst gaan we op bezoek bij Marije.Haar huis ligt feeëriek verscholen in een oud park dat vroeger behoorde bij de Utrechtse Hortus. Nu nog steeds staan er prachtige kassen en eeuwenoude bomen in het park en mag je in het park vrij rondwandelen.Vorig jaar was ik...

A beautiful home near the Willow trees

Dit najaar gingen we op bezoek bij het huis van mijn vriendin Monique, interior stylist bij Hamptons Interior. Ze woont, als ze niet in het buitenland is voor haar interieur opdrachten, net over de grens in de buurt van Knokke, in een werkelijk schattig Belgisch...

Op bezoek bij Ninette van Ten Bosch restorations

Op deze herfstige dag ga ik op bezoek bij Ninette, een vriendin die al 22 jaar op deze bijzondere plek haar werkplaats/atelier heeft en antieke meubels restaureert. Het school Kinderbad was een badhuis waar vroeger kinderen 1x per week gratis onder de douche mochten....

Categorieën: