Chelsea Flower Show London 2024
30 mei 2024

Vorige week was ik in London op de Chelsea Flower Show. Ik was samen met vriendin Monique, zij woont een groot gedeelte van het jaar in London en had al eerder de kaartjes hiervoor gekocht. De wijk Chelsea, met haar prachtige winkels, is deze week helemaal opgedoft en aangekleed: etalages zijn versierd met bloemstukken en er zijn leuke activiteiten te doen, maar de leukste is natuurlijk het bezoek aan de fair.

De RHS Chelsea Flower Show, zoals de show officieel heet, wordt elk jaar in mei georganiseerd door de Royal Horticultural Society (RHS) en ligt op het prachtige terrein van het Royal Hospital Chelsea in hartje Londen. Het evenement krijgt ieder jaar zo’n 150.000 bezoekers waaronder leden van de Britse koninklijke familie, en krijgt uitgebreide aandacht op de BBC-televisie. Op de Chelsea Flower Show worden veel nieuwe planten- en bloemenvariëteiten gepresenteerd. Tuinontwerpers presenteren showtuinen die de nieuwste trends laten zien. Er worden een reeks prijzen uitgedeeld, waaronder prijzen voor de beste tuin, beste stadstuin en beste bloemenarrangement.

Monty Don, bekend van het tuintijdschrift en televisie programma Gardeners World was er ook, we maakten natuurlijk een foto.

Ongelofelijk zo mooi en zo prachtig de tuinen die hier voor deze week zijn aangelegd. Maar ook de grote kas met daarin zoveel verschillende soorten Delphiniums, pelargoniums, rozen, zijn overweldigend. Natuurlijk worden we het meest blij van de leuke kleine shopjes waar je van alles kunt zien en kopen gericht op het Engelse buitenleven. Maar ook de tiny houses, kleine kassen zijn inspirerend. Ten slotte drinken we een glaasje bubbels bij de New York Big Band en genieten we van het kijken naar alle mooi aangeklede dames in voornamelijk gebloemde jurken. 

De liefde en gedrevenheid van de Engelsen voor bloemen, planten en tuinen, altijd van het seizoen vallen ons op. Een cursus bij de Plant school lijkt ons wel wat… Nog leuker dan de grote Chelsea fair is eigenlijk de Spring fair er vlakbij. Een plein met daarop een aantal houten huisjes met daarin piepkleine mooi ingerichte winkeltjes. Ik kocht er handcreme van C. Atterley, met een heerlijke geraniumgeur. 

Dit zijn de kleine tuinhuisjes met de shopjes erin. Een heerlijke mix van leuke en mooie spullen voor in huis of op de tuintafel. Een foto van ons voor C. Atherley, een nieuw bedrijf van Cath Kidston die de lekkere geur van geraniums heeft proberen te vangen in cremes en bijvoorbeeld badolie Monique en ik hebben genoten van de heerlijke sfeer, al dat moois, de leuke Engelsen, en samen hadden we het ook zo leuk. Wordt vervolgd!

Laatste Blog

Kerstroos 2023

Een prachtige kerstroos, de helleborus: voor mij een teken van hoop, licht en geluk en een verbinding naar vroeger. Van mijn vader kreeg ik er ieder jaar eentje vlak voor kerst. Nu hij dat niet meer kan doen breng ik er dit jaar eentje naar de begraafplaats en ben...

Op bezoek in Marije’s kersthuis

Deze kerst gaan we op bezoek bij Marije.Haar huis ligt feeëriek verscholen in een oud park dat vroeger behoorde bij de Utrechtse Hortus. Nu nog steeds staan er prachtige kassen en eeuwenoude bomen in het park en mag je in het park vrij rondwandelen.Vorig jaar was ik...

Begin 2024 met nieuwe kleuren!

Ik schreef al eerder over de kleur roze en dat ik denk dat we die tint veel meer gaan zien in onze interieurs. Het is een vrouwelijke kleur die een zachte uitstraling heeft. Poederroze is zacht voor de ogen en in een interieur vertalen je ogen dit naar een zacht...

Categorieën: