Dahlia’s in gele vaas
8 september 2023

Als je houdt van dahlia’s dan is het in september en oktober het seizoen om bij een pluktuin op bezoek te gaan en je daar te vergapen aan de overdaad en de kleurenpracht van allerlei weer andere  soorten dahlia’s die je zelf in je tuin hebt staan. Ik ging met Cato op bezoek bij de Eekhoeve in Veenendaal. Een leuke boerderij met theeschenkerij en winkel met een enorm stuk land erachter  waar ze werkelijk wel 50 soorten dahlia’s hebben. Je mag er zelf bloemen vanaf knippen en een boeket maken en zo voel ik me dan als een klein kind  in een snoepwinkel!
Ik pluk 2 boeketten een met lange stelen en ook een kortere omdat je de knoppen het liefst wil laten zitten zodat daar ook weer mooie bloemen uit kunnen komen.

Cato weet hoe enthousiast ik wordt van alsmaar plukken en maakte deze foto van me. Je ziet: helemaal in mijn element met een simpel katoenen blousje aan, en mn franse boodschappenmand! Eenmaal thuis zet ik de bloemen in een nieuwe vaas, gekregen en gekocht in de prachtige winkel de Bloemerij in Doorn. De kleur geel in een vaas ligt niet voor de hand, maar ik zeg altijd maar zo: wi je je huis een energieboost geven, laat dan de kleur geel een paar keer in je interieur terug komen. Het heeft een enorme aantrekkingskracht voor het visuele, je blik wordt er meteen naartoe getrokken en het verlicht als het ware de ruimte met vrolijkheid. Deze vaas is de perfecte match met de Dahlia’s voor dit moment!

Laatste Blog

Kerstroos 2023

Een prachtige kerstroos, de helleborus: voor mij een teken van hoop, licht en geluk en een verbinding naar vroeger. Van mijn vader kreeg ik er ieder jaar eentje vlak voor kerst. Nu hij dat niet meer kan doen breng ik er dit jaar eentje naar de begraafplaats en ben...

Op bezoek in Marije’s kersthuis

Deze kerst gaan we op bezoek bij Marije.Haar huis ligt feeëriek verscholen in een oud park dat vroeger behoorde bij de Utrechtse Hortus. Nu nog steeds staan er prachtige kassen en eeuwenoude bomen in het park en mag je in het park vrij rondwandelen.Vorig jaar was ik...

Begin 2024 met nieuwe kleuren!

Ik schreef al eerder over de kleur roze en dat ik denk dat we die tint veel meer gaan zien in onze interieurs. Het is een vrouwelijke kleur die een zachte uitstraling heeft. Poederroze is zacht voor de ogen en in een interieur vertalen je ogen dit naar een zacht...

A beautiful home near the Willow trees

Dit najaar gingen we op bezoek bij het huis van mijn vriendin Monique, interior stylist bij Hamptons Interior. Ze woont, als ze niet in het buitenland is voor haar interieur opdrachten, net over de grens in de buurt van Knokke, in een werkelijk schattig Belgisch...

Categorieën: