Dutch Orange
31 maart 2020

Blazer H&M


Hello everyone!
Nu het bijna voorjaar is en de wereld buiten onze boerderij lijkt stopgezet, betrap ik mezelf erop dat er een nieuwe kleur is waar ik blij van word, en die daadwerkelijk iets toevoegt aan de somberte en zwaarte die je voornamelijk in de krant leest en op tv ziet, maar gek genoeg niet in de lucht hangt!
Ik heb er al wel vaker over geschreven, dat je opeens ‘ the need’ hebt voor een bepaalde kleur.
Dat kan zijn in je garderobe, in je interieur, in een accessoire.
En het grappige is, dat je vaak niet de enige bent, want trendwatchers hadden die kleur dan allang voorspeld doordat er  ook daadwerkelijk kleding of iets andes in die kleur is ontwikkeld. 

Zo kocht ik, online, een jasje, gewoon bij een bekend Zweeds huismerk, een simpel jasje, voor op een lichte spijkerbroek met daaronder een mooi wit t shirt.  Het ging me niet eens zo om het model, maar heel specifiek om de kleur. Zo’n jasje geeft ook een beetje moed en zicht op een tijd na het verplicht thuis- zijn, een jasje dat zegt, kijk eens: hier ben ik!
Afijn, Ik zag het jasje dus  en wist intuïtief, dit is precies wat ik nodig heb,  ik hang het vast in de kast, dan kijk ik er al iedere dag naar en straks met een  feestje of een andere afspraak als het weer kan en mag, dan doe ik het aan. Hier word ik straks blij van!
“Dutch Orange is a clean bright orange with the ability to enliven any space. With a dynamic quality that brings an enveloping warmth to rooms, it feels lively”
De tint oranje, zo kan ik je verzekeren is een kleur die tot nu toe ons huis en zeker mijn kledingkast niet in kwam. Maar kennelijk is er iets veranderd, een nieuw soort zachtheid in mij of juist op zoek naar mij.
Ik ging verder op zoek naar meer kleur informatie en vond de perfecte zachtoranje bij Farrow and Ball.
De naam: van deze kleur is Dutch Orange, no 276. Ik krijg er gewoon een beetje kippenvel van.
Kan het meer toepasselijk zijn in de huidige crisis vol onzekerheid en narigheid, een naam die hoop en verbinding geeft, een kleur die je optilt en je de mooie kleine dingen laat voelen,  de dingen die er nog wel zijn,  om te koesteren en te omarmen. 
Deel van een kleur tekenwedstrijd georganiseerd voor kinderen door F&B

Overal waar ik nu kijk zie ik opeens zachtoranje.
In de binnenkaft van een boek dat ik al heel lang had en nu eens tijd heb om goed te bekijken.
Op de voorkant van een tijdschrift.
Op een kaart van een lieve vriendin,
en steeds doet het even wat met me.
Ik zoek gelijk even in mijn kleurboeken naar verklaringen en uitleg over kleuren en he wat fijn:

Oranje is een kleur voor optimisten, het maakt je vrolijk en geeft zelfvertrouwen.
Het helpt je enthousiast te worden en om nieuwe ideeën te maken en uit te voeren. 
Het helpt mij om een beetje pit erin te houden en niet te vervallen in een klaagzang dat het nooit
meer goed komt en alles stilstaat. 

In huis werkt zachtoranje heel goed met lichtgeel en wit. 
Of probeer het als accentkleur in een verder rustig grijze kamer.
Misschien is een kussen met oranje erin al iets dat je hele kamer optilt. 
Of vrolijkt je hele kamer op van een bos zachtoranje tulpen!
​Ik kocht ze vorige week al bij ons op de markt, lekker lokaal en van het seizoen, gewoon doen!

Roos

Laatste Blog

Kerstroos 2023

Een prachtige kerstroos, de helleborus: voor mij een teken van hoop, licht en geluk en een verbinding naar vroeger. Van mijn vader kreeg ik er ieder jaar eentje vlak voor kerst. Nu hij dat niet meer kan doen breng ik er dit jaar eentje naar de begraafplaats en ben...

Op bezoek in Marije’s kersthuis

Deze kerst gaan we op bezoek bij Marije.Haar huis ligt feeëriek verscholen in een oud park dat vroeger behoorde bij de Utrechtse Hortus. Nu nog steeds staan er prachtige kassen en eeuwenoude bomen in het park en mag je in het park vrij rondwandelen.Vorig jaar was ik...

Begin 2024 met nieuwe kleuren!

Ik schreef al eerder over de kleur roze en dat ik denk dat we die tint veel meer gaan zien in onze interieurs. Het is een vrouwelijke kleur die een zachte uitstraling heeft. Poederroze is zacht voor de ogen en in een interieur vertalen je ogen dit naar een zacht...

A beautiful home near the Willow trees

Dit najaar gingen we op bezoek bij het huis van mijn vriendin Monique, interior stylist bij Hamptons Interior. Ze woont, als ze niet in het buitenland is voor haar interieur opdrachten, net over de grens in de buurt van Knokke, in een werkelijk schattig Belgisch...

Categorieën: