Een frisse achtergevel anno 2022
10 augustus 2023

Al sinds we hier wonen, en dat is al meer dan 20 jaar hebben we de achtergevel ‘authentiek’ gevlekt gelaten. Een stoere mix van een warme kleur met doorleefde oude elementen waarin je de oude steentjes, de verweerde delen en als het ware het karakter van deze oude boerderij terugziet.
We accepteerden het en omarmden de achtergevel omdat we dachten dat hij goed was zoals hij was.
Dat ik de gevel eigenlijk niet zo mooi vond en in mijn hart houd van een wit huis blokte ik simpelweg met mijn verstand, dit paste nou eenmaal goed.
Totdat vrienden van ons een oud pand aan de buitenkant zelf gingen sausen in een lichte en warme kleur grijs en ik dacht, dat moeten wij toch ook kunnen en gewoon doen! Ons was namelijk eerder verteld dat het een hele klus zou zijn met alles afbikken, opnieuw stuken en isoleren en daarna pas sausen in een lichte kleur, dat vonden we simpelweg teveel werk maar nu bekeken we de situatie opnieuw!

 

anno 2022

Met familie in de verfbusiness is het makkelijk schakelen en kom je uit bij de juiste merken!
Sikkens Alphatex IQ kan ik iedereen aanraden voor de buitengevel. Het schildert makkelijk, dekt fantastisch en het blijft gewoon jaren lang mooi. Daarbij kun je als het nodig is vlekken er makkelijk afwassen. De kleur vond ik best moeilijk te bepalen, ik wilde niet te wit, maar ook niet weer niet te creme. Grijs vind ik mooi, maar niet een te warme tint, het was echt even goed kijken met de verfwaaier erbij.  Uiteindelijk kozen we voor een kleur van Farrow and Ball, Cornforth White, een tijdloze kleur lichtgrijs die  weinig pretenties heeft en gewoon goed staat op een buitengevel.
Je ziet op deze foto nog goed de oude kleur van de achtergevel, lekker authentiek, dat is waar, maar ook vuil en gewoon niet fris. Nou dat werd op deze zomerse dag snel anders!
Hier kun je goed de oude stenen muur zien met het nieuwe lichte grijs erop. Je ziet dat het wit van de raamkozijnen en de witte schuine plank nu mooier uitkomen.
Met een steiger en een trap kom je overal goed bij. Rutger en Paul zijn mijn twee helden van de dag! 
Later maken we nog een spatrand aan de onderkant in een donkerder kleur grijs. Dat is handig dan wordt de onderkant niet zo snel vuil.  En het staat ook leuk! 
Het resultaat mag er zijn. Zo stoer nog steeds maar nu ook lekker jong en fris, een totale update van onze boerderij. Ik heb ook de twee kuipen die we naast de ramen hebben staan vervangen. Die waren na 10 jaar ook helemaal oud en verweerd geraakt. Ik had 2 kuipen gevonden op een Franse internetsite en heb die na laten maken in een sociale werkplaats in Woudenberg. Volwassenen en kinderen worden hier een aantal dagen per week opgevangen en kunnen en mogen daar onder begeleiding allerlei houtklussen doen. Deze 2 kuipen vonden ze heel erg leuk om te maken van oude teak houten plinten die nog op zolder lagen. 
Voor iedereen een geslaagd resultaat en een echte win-win situatie. 
Onze grijze olifant ligt er na 20 jaar wonen weer fris bij. Het is een moderne metamorphose geworden en iedere dag als ik thuiskom denk ik: wat mooi is het geworden!
Hooguit hebben we van 1 ding spijt:  we hadden het jaren eerder moeten doen…
Hoe het was , met de oude De witte kuipen en de oude muur nog ongeverfd
En hoe het nu is!  met de twee nieuw gemaakte prachtig witte kuipen en de nieuwe frisse kleur grijs en de spatrand nu ook te zien op de foto!

Laatste Blog

Kerstroos 2023

Een prachtige kerstroos, de helleborus: voor mij een teken van hoop, licht en geluk en een verbinding naar vroeger. Van mijn vader kreeg ik er ieder jaar eentje vlak voor kerst. Nu hij dat niet meer kan doen breng ik er dit jaar eentje naar de begraafplaats en ben...

Op bezoek in Marije’s kersthuis

Deze kerst gaan we op bezoek bij Marije.Haar huis ligt feeëriek verscholen in een oud park dat vroeger behoorde bij de Utrechtse Hortus. Nu nog steeds staan er prachtige kassen en eeuwenoude bomen in het park en mag je in het park vrij rondwandelen.Vorig jaar was ik...

Begin 2024 met nieuwe kleuren!

Ik schreef al eerder over de kleur roze en dat ik denk dat we die tint veel meer gaan zien in onze interieurs. Het is een vrouwelijke kleur die een zachte uitstraling heeft. Poederroze is zacht voor de ogen en in een interieur vertalen je ogen dit naar een zacht...

A beautiful home near the Willow trees

Dit najaar gingen we op bezoek bij het huis van mijn vriendin Monique, interior stylist bij Hamptons Interior. Ze woont, als ze niet in het buitenland is voor haar interieur opdrachten, net over de grens in de buurt van Knokke, in een werkelijk schattig Belgisch...

Categorieën: