Familieopstellingen | De Fontein
8 juni 2022
Afgelopen voorjaar kreeg ik een uitnodiging te komen naar het prachtige domein Boulède gelegen in de Dordogne in Frankrijk voor een weekcursus familieopstellingen. 
Boulede bestaat uit 5 prachtige vakantiehuisjes en is gelegen net buiten het middeleeuwse stadje Montflanquin . De huisjes zijn in de loop der jaren met veel liefde en zorg verbouwd en ingericht door Karen en Rolf die hier samen met hun 3 dochters het Franse leven vieren. 
Karen en ik kennen elkaar nog uit onze Utrechtse studententijd en al langer had ik de wens eens bij haar op bezoek te gaan en nu was het dan zover.
We gaan deze week familieopstellingen doen en coach Ilse die ons daar zal begeleiden is opgeleid volgens de methode uit het boek de Fontein geschreven door Els van Stein. 
Welcome at Boulede! 
Een idyllische authentieke plek in een romantisch heuvellandschap met overal prachtig uitzicht.
Ik slaap deze week in een werkelijk enige franse gite en ga ’s ochtends vroeg nog voordat de yoga en meditatielessen beginnen eerst een paar baantjes trekken in het frisse april water. 
Je voelt je hier vrij, een met de natuur, ver weg van je normale leven. Na een woelig voorjaar voelt dit als een kado aan mezelf om te ontladen en weer op te laden voor een nieuwe fase.
Het is als je nog niet met familie opstellingen bekend bent misschien even wennen aan de logica. maar als je je er eenmaal in verdiept hebt, kun je niet anders dan gefascineerd raken door dit nieuwe fenomeen. 
De fontein is de metafoor voor jouw familiesysteem. Het laat je zien wat jouw eigen, unieke plek is.
Op die plek ontvang je de stroming die essentieel  is voor hoe je leven verloopt. 
Veel mensen staan onbewust niet op de juiste plek, zodat het leven wat minder makkelijk loopt en wat meer obstakels heeft en door het doen van een opstelling wordt dat systeem van herkomst duidelijk en patronen zichtbaar. 
In deze door Rolf zelf verbouwde schuur hebben we deze week onze yogaklas en doen we de familieopstellingen. Het is zo bijzonder dat het bij iedere persoon weer werkt, dat als onzichtbare patronen zichtbaar worden gemaakt ze beter hanteerbaar zijn en dat de realiteit helend is.  We hebben in het begin van deze week met elkaar afgesproken elkaars verhalen niet te delen met anderen en dat maakt dat de groep vertrouwd voelt en dat we ons minder kwetsbaar voelen. Het wordt een magische week waarin iedereen stappen zet naar een stuk meer zichzelf kunnen zijn met alles wat daarbij hoort.  
De fantastisch leuke groep | we zijn in Frankrijk | altijd weer lekker eten, Vive le France! 

Wil je meer info over deze bijzondere retreats in Boulede of meer weten over familie opstellingen van Els van Stein dan kun je kijken op de websites: http://www.boulede.com en  https://elsvansteijn.nl

“Roos : Een paar weken na het retreat ben ik steeds meer verrast over het effect van deze week.
Familie opstellingen geven je een compleet nieuw inzicht in je eigen plek, in je eigen familiesysteem.
Het boek de Fontein bevat zoveel nieuwe kennis en informatie die mij ontzettend veel gebracht hebben.
Een retreat bij le Boulede is een fantastische manier om echt te ontspannen en tot jezelf te komen.
​En laat ik het heerlijke zwembad en de gezellige diners niet vergeten te noemen. Dank lieve Karen, Rolf en Ilse! “

Laatste Blog

Kerstroos 2023

Een prachtige kerstroos, de helleborus: voor mij een teken van hoop, licht en geluk en een verbinding naar vroeger. Van mijn vader kreeg ik er ieder jaar eentje vlak voor kerst. Nu hij dat niet meer kan doen breng ik er dit jaar eentje naar de begraafplaats en ben...

Op bezoek in Marije’s kersthuis

Deze kerst gaan we op bezoek bij Marije.Haar huis ligt feeëriek verscholen in een oud park dat vroeger behoorde bij de Utrechtse Hortus. Nu nog steeds staan er prachtige kassen en eeuwenoude bomen in het park en mag je in het park vrij rondwandelen.Vorig jaar was ik...

Begin 2024 met nieuwe kleuren!

Ik schreef al eerder over de kleur roze en dat ik denk dat we die tint veel meer gaan zien in onze interieurs. Het is een vrouwelijke kleur die een zachte uitstraling heeft. Poederroze is zacht voor de ogen en in een interieur vertalen je ogen dit naar een zacht...

A beautiful home near the Willow trees

Dit najaar gingen we op bezoek bij het huis van mijn vriendin Monique, interior stylist bij Hamptons Interior. Ze woont, als ze niet in het buitenland is voor haar interieur opdrachten, net over de grens in de buurt van Knokke, in een werkelijk schattig Belgisch...

Categorieën: