FENG SHUI

Feng shui

Feng shui betekent letterlijk wind en water en is een Chinese filosofie van ongeveer 3000 jaar oud. Het is een methode om je omgeving zodanig in te richten dat deze in allerlei opzichten in balans is met jou.

Feng shui gaat van oorsprong over onze relatie met de sterren en hoe we leven onder die sterren in deze wereld. Dit lijkt in onze tijd geen onderwerp meer, we vragen ons daar niets meer bij af.

Maar feng shui beschouwt alles als levend. Niet alleen de aarde met haar zeeën, planten en bomen, maar ook de lucht en het universum daarboven. Daarvan uitgaande wordt het meteen veel logischer om je te omringen met dingen waar je je goed bij voelt.

Als je je huis inricht op een manier die niet helemaal handig is, dan voel je dat ook.  Feng shui komt met oplossingen om ruimtes beter in te richten zodat ze wel prettig aanvoelen, zodat ze wel in balans zijn. Bijvoorbeeld door de meubels te veranderen of ze anders neer te zetten, door een andere kleur of ander materiaal toe te passen of door dingen die stuk zijn te repareren. Er zijn legio mogelijkheden.

Wat feng shui nu zo bijzonder maakt, is dat gezegd wordt dat de verandering in je huis doorwerkt in jou. Omdat je huis zo dicht bij je staat, omdat jij er elke dag bent, en omdat jij het huis en de inrichting ‘bedacht’ hebt, zit jouw energie erin. Verander je deze energie, dan verander jij mee! 

Wil je meer lezen over Feng shui? bestel dan mijn boek: Eindelijk Thuis!