London post I
12 december 2021

Het begint een traditie te worden: in november en lang weekend naar London met vriendin Monique.
Monique kent de stad door en door en samen genieten we enorm van dat Britse, de stijl, de winkels, de prachtige huizen, de heerlijke restaurants, de prachtige parken and so on.
We gaan eind november zodat we net het begin van kerst kunnen meepakken en dit jaar waren we precies op tijd! Nadat we aangekomen waren bij ons hotel Numbersixteen besluiten we nog even de stad in te lopen richting wijk Chelsea en daar zien we op affiches aangeplakt dat the start of the Christmas Season just that very evening is! In de verte horen we kinderstemmen zingen en we lopen de langs prachtige winkels de kant van het geluid op. We zien een groot podium met diverse kerst optredens dat wordt afgesloten met een aftelmoment en daarna het ontsteken van alle kerstverlichting in de hele wijk Chelsea met een groot applaus en vuurwerk en een glas champagne, hoe kan je kerstweekend in London nog mooier beginnen!

We slapen deze vier dagen in Hotel Sixteen in de wijk Kensington. Een erg leuk hotel midden in de stad prachtig ingericht door interieur designer Kit Kamp: ” The interiors that have been designed by Kit Kemp have an unique way of arranging spaces with a colorful and carefree spirit”

Hierboven een foto van het ontbijtzaaltje, met overigens een heerlijk ontbijt!
Prachtig de roze tint op de muur met de grote spiegel erop. 
Nog een plaatje van the lounge. Een combinatie van kleuren, motieven en prints die je vaker tegenkomt bij English interieur decoraties. Best een beetje druk zouden wij het in NL vinden, maar cosy and stylish dat is het! 

De volgende dag is het zondag en omdat er dan veel winkels dicht zijn besluiten we naar 2 prachtige musea te gaan: The natural History and the Victoria and Albert museum. Ze liggen vlak bij elkaar en vanaf ons hotel lopen we er binnen 10 min door de wijk Kensington naartoe.
Het is een geweldig mooie novemberdag. Koud, een klein zonnetje, bomen vol gele bladeren. Je voelt aan alles dat het einde van de herfst er is en de winter eraan zit te komen.

Het natuurhistorisch museum tussen herfst en kerst in

Allebei de musea zijn natuurlijk prachtig om te zien, maar deze walvis in de hal van het Nature Historic is fenomenaal. Vooral met kinderen is dit een erg leuk museum, veel ouders met kinderen lopen hier dan ook op hun vrije zondagmiddag. Leuke bijkomstigheid: het museum is gratis.

Ik blijf het langst op de afdeling met de mineralen. Er zijn zoveel soorten, zoveel kleuren en vormen, zo indrukwekkend. In een museum of stenen winkel wordt ik er altijd als het ware naar toe getrokken. Het voelt fijn, het doet iets met je. Ik zou er het liefst een paar hele mooie mee naar huis nemen.

Na een heerlijke lunch en een bezoek aan het Royal en Albert museum drinken we nog een kopje thee en maken ons klaar voor het diner bij Restaurant 34!
Ook vorig jaar maakten we op precies dezelfde plek een foto van ons samen. Dit jaar is het restaurant nog niet in kerstsfeer, daarvoor zijn we net een week te vroeg. Jammer, maar desondanks is het een fantastische avond, wat een goeie sfeer en wat een lekker eten!
Maandag en dinsdag hebben we een compleet ander programma dan de musea in Kensington, daar schrijf ik over in het volgende blog London2

Laatste Blog

Kerstroos 2023

Een prachtige kerstroos, de helleborus: voor mij een teken van hoop, licht en geluk en een verbinding naar vroeger. Van mijn vader kreeg ik er ieder jaar eentje vlak voor kerst. Nu hij dat niet meer kan doen breng ik er dit jaar eentje naar de begraafplaats en ben...

Op bezoek in Marije’s kersthuis

Deze kerst gaan we op bezoek bij Marije.Haar huis ligt feeëriek verscholen in een oud park dat vroeger behoorde bij de Utrechtse Hortus. Nu nog steeds staan er prachtige kassen en eeuwenoude bomen in het park en mag je in het park vrij rondwandelen.Vorig jaar was ik...

Begin 2024 met nieuwe kleuren!

Ik schreef al eerder over de kleur roze en dat ik denk dat we die tint veel meer gaan zien in onze interieurs. Het is een vrouwelijke kleur die een zachte uitstraling heeft. Poederroze is zacht voor de ogen en in een interieur vertalen je ogen dit naar een zacht...

A beautiful home near the Willow trees

Dit najaar gingen we op bezoek bij het huis van mijn vriendin Monique, interior stylist bij Hamptons Interior. Ze woont, als ze niet in het buitenland is voor haar interieur opdrachten, net over de grens in de buurt van Knokke, in een werkelijk schattig Belgisch...

Categorieën: