Recept | Marjoleins Pavlova
16 juni 2022

Afgelopen week is onze Maria geslaagd voor haar VWO examen! Hoezee , zo goed , zo heerlijk als dat erop zit! Ze heeft het supergoed gedaan en is zonder onvoldoendes geslaagd. We hadden dan ook totaal geen stress erover, dat was wel anders met haar grotere zus Annabel… ( sorry Bel..) Die liet ons enorm in spanning zitten en ging uiteindelijk met hakken over de sloot, met een klein herretje… maar uiteindelijk toch succesvol geslaagd!

Afijn. Maar het was natuurlijk feest! Champagne!
Gek genoeg was ze de avond van haar slagen zelf helemaal niet thuis, zo gaat dat nou eenmaal, ze had elders een spetterend feestje, maar de dag erna kwam de fam op het eten om haar en haar nichtje Suze die ook geslaagd is te feliciteren!

Ik was eigenlijk niet zo fit, snipverkouden, maar wilde toch graag gezellig koken en het goed voorbereiden zodat we allemaal buiten lekker kunnen borrelen en gezond eten. Ik maakte een heerlijke grote schaal lasagna, klassiek recept, en ook een glutenvrije variant, met courgettes. Heel gezond en erg lekker. Die komt ook nog een keer bij mijn recepten te staan.

Als toetje wilde ik ook iets leuks serveren. Een taart, maar ja wat voor taart, en toen vond ik in mijn kookboekje het recept voor een heerlijke Pavlova van mijn vriendin Marjolein. Marjolein is vroeger juf geweest en dat zie je aan haar handschrift, zo mooi en regelmatig geschreven, dat kom je niet vaak meer tegen! ( Ik zie rechtsboven staan dat het uit het kookboekje komt van Koken met Karin ( credits)
Ik had de tijd ’s middags ervoor genomen en dat was nodig want zo kon ik vast de lasagna’s maken en de pavlova. Allebei moeten ze garen in de oven, dus op tijd beginnen is een must.

En… altijd spannend, het was mijn eerste keer voor deze meringuetaart!
Hup, daar gingen we: 7 eieren splitsen, ( Cato helpt mee, ai geen geel erin , opletten geblazen anders worden de ei-witten straks niet stijf!)
Ik heb de keukenmachine erbij gepakt en daar de eieren met de bastaardsuiker behoorlijk lang in laten kloppen, wel een half uur ( middelste stand). Maar wat er dan gebeurt…?

Kijk! Helemaal stijf geklopt de eiwitten! Het is toch gewoon magie!  Op het aanrecht zie je ook , als je goed kijkt, de voorbereidingen van de lasagna en de courgette lasagna… 
Heerlijke witte massa geworden, echt een feestje om mee te werken! 
Vervolgens in de oven voor wel 5 kwartier! 

En dan wordt het dit! Is het niet magisch, van 7 eieren! Wat je toch niet kan maken allemaal van een ei! ( zei de Barneveldse kip..) De Pavlova is heerlijk krokant aan de buitenkant en sticky aan de binnenkant geworden.
Het was de avond van het dinertje een groot succes! We waren met 6 volwassenen en 8 kinderen en wat denk je? Alles op! Een heerlijk en eenvoudig recept van mijn lieve vriendin Marjolein, ik kan het iedereen aanraden zelf eens te gaan maken! Hieronder vind je haar handgeschreven recept!

Laatste Blog

Kerstroos 2023

Een prachtige kerstroos, de helleborus: voor mij een teken van hoop, licht en geluk en een verbinding naar vroeger. Van mijn vader kreeg ik er ieder jaar eentje vlak voor kerst. Nu hij dat niet meer kan doen breng ik er dit jaar eentje naar de begraafplaats en ben...

Op bezoek in Marije’s kersthuis

Deze kerst gaan we op bezoek bij Marije.Haar huis ligt feeëriek verscholen in een oud park dat vroeger behoorde bij de Utrechtse Hortus. Nu nog steeds staan er prachtige kassen en eeuwenoude bomen in het park en mag je in het park vrij rondwandelen.Vorig jaar was ik...

Begin 2024 met nieuwe kleuren!

Ik schreef al eerder over de kleur roze en dat ik denk dat we die tint veel meer gaan zien in onze interieurs. Het is een vrouwelijke kleur die een zachte uitstraling heeft. Poederroze is zacht voor de ogen en in een interieur vertalen je ogen dit naar een zacht...

A beautiful home near the Willow trees

Dit najaar gingen we op bezoek bij het huis van mijn vriendin Monique, interior stylist bij Hamptons Interior. Ze woont, als ze niet in het buitenland is voor haar interieur opdrachten, net over de grens in de buurt van Knokke, in een werkelijk schattig Belgisch...

Categorieën: