Afgelopen week is onze Maria geslaagd voor haar VWO examen! Hoezee , zo goed , zo heerlijk als dat erop zit! Ze heeft het supergoed gedaan en is zonder onvoldoendes geslaagd. We hadden dan ook totaal geen stress erover, dat was wel anders met haar grotere zus Annabel… ( sorry Bel..) Die liet ons enorm in spanning zitten en ging uiteindelijk met hakken over de sloot, met een klein herretje… maar uiteindelijk toch succesvol geslaagd!
Afijn. Maar het was natuurlijk feest! Champagne!
Gek genoeg was ze de avond van haar slagen zelf helemaal niet thuis, zo gaat dat nou eenmaal, ze had elders een spetterend feestje, maar de dag erna kwam de fam op het eten om haar en haar nichtje Suze die ook geslaagd is te feliciteren!
Ik was eigenlijk niet zo fit, snipverkouden, maar wilde toch graag gezellig koken en het goed voorbereiden zodat we allemaal buiten lekker kunnen borrelen en gezond eten. Ik maakte een heerlijke grote schaal lasagna, klassiek recept, en ook een glutenvrije variant, met courgettes. Heel gezond en erg lekker. Die komt ook nog een keer bij mijn recepten te staan.
Als toetje wilde ik ook iets leuks serveren. Een taart, maar ja wat voor taart, en toen vond ik in mijn kookboekje het recept voor een heerlijke Pavlova van mijn vriendin Marjolein. Marjolein is vroeger juf geweest en dat zie je aan haar handschrift, zo mooi en regelmatig geschreven, dat kom je niet vaak meer tegen! ( Ik zie rechtsboven staan dat het uit het kookboekje komt van Koken met Karin ( credits)
Ik had de tijd ’s middags ervoor genomen en dat was nodig want zo kon ik vast de lasagna’s maken en de pavlova. Allebei moeten ze garen in de oven, dus op tijd beginnen is een must.
En… altijd spannend, het was mijn eerste keer voor deze meringuetaart!
Hup, daar gingen we: 7 eieren splitsen, ( Cato helpt mee, ai geen geel erin , opletten geblazen anders worden de ei-witten straks niet stijf!)
Ik heb de keukenmachine erbij gepakt en daar de eieren met de bastaardsuiker behoorlijk lang in laten kloppen, wel een half uur ( middelste stand). Maar wat er dan gebeurt…?
En dan wordt het dit! Is het niet magisch, van 7 eieren! Wat je toch niet kan maken allemaal van een ei! ( zei de Barneveldse kip..) De Pavlova is heerlijk krokant aan de buitenkant en sticky aan de binnenkant geworden.
Het was de avond van het dinertje een groot succes! We waren met 6 volwassenen en 8 kinderen en wat denk je? Alles op! Een heerlijk en eenvoudig recept van mijn lieve vriendin Marjolein, ik kan het iedereen aanraden zelf eens te gaan maken! Hieronder vind je haar handgeschreven recept!