Meet our dahlia’s
1 september 2022

Al langer had ik een liefde voor dahlia’s maar tot op heden was het er nooit echt van gekomen het in onze tuin goed aan te pakken. Ik had weleens een paar knollen in de grond gestopt tussen de andere planten, maar steevast werden ze of opgegeten door de slakken of kwamen ze gewoon niet uit. 
Totdat we tot een nieuw inzicht kwamen: we zouden een stukje gras weghalen en daar ruimte maken voor zowel zaaigoed als dahlia’s.
April 2021 gingen de eerste in de grond en o wat een resultaat al dit eerste jaar! Vanaf september tot in november bloeiden de verschillende soorten die ik had. Ik plukte en plukte, wat een feestje.
Eind november rooiden we het veldje en haalden alle knollen uit de grond om ze vervolgens op zolder koud en droog en donker te bewaren. Nu ik eenmaal begonnen was met deze nieuwe hobby werd het tijd me er wat in te verdiepen en op zoek gegaan naar de mooiste soorten.

Dahlia Cafe au lait, soms wat roze dan weer wat meer kleur peach, die ik het mooiste vind.
Op een blog die ik volg kwam ik de Dahlia soort tegen: Cafe au lait. Wat een leuke naam he?
​Een dahlia die overduidelijk uit Frankrijk komt en je een rijk en relaxed gevoel geeft. 
Je bestelt de dahlia’s die je graag wil poten in het volgende voorjaar al in het najaar.
Met de post ontvang je het pakketje rond februari/maart zodat je op tijd eind april zowel met de dahlia’s van de zolder, als de nieuwe die je hebt uitgekozen weer in de grond kan stoppen. 
Ik heb al een aantal nieuwe soorten op mijn wensenlijstje staan. Volgend jaar hoop ik ze in een nieuwe blog aan jullie te kunnen laten zien! 
Eerst even de groene stengels afknippen en daarna haal je met de riek heel makkelijk de knollen uit de grond

Bye bye, see you next year beautiful Dahlia’s! 

Laatste Blog

Kerstroos 2023

Een prachtige kerstroos, de helleborus: voor mij een teken van hoop, licht en geluk en een verbinding naar vroeger. Van mijn vader kreeg ik er ieder jaar eentje vlak voor kerst. Nu hij dat niet meer kan doen breng ik er dit jaar eentje naar de begraafplaats en ben...

Op bezoek in Marije’s kersthuis

Deze kerst gaan we op bezoek bij Marije.Haar huis ligt feeëriek verscholen in een oud park dat vroeger behoorde bij de Utrechtse Hortus. Nu nog steeds staan er prachtige kassen en eeuwenoude bomen in het park en mag je in het park vrij rondwandelen.Vorig jaar was ik...

Begin 2024 met nieuwe kleuren!

Ik schreef al eerder over de kleur roze en dat ik denk dat we die tint veel meer gaan zien in onze interieurs. Het is een vrouwelijke kleur die een zachte uitstraling heeft. Poederroze is zacht voor de ogen en in een interieur vertalen je ogen dit naar een zacht...

A beautiful home near the Willow trees

Dit najaar gingen we op bezoek bij het huis van mijn vriendin Monique, interior stylist bij Hamptons Interior. Ze woont, als ze niet in het buitenland is voor haar interieur opdrachten, net over de grens in de buurt van Knokke, in een werkelijk schattig Belgisch...

Categorieën: