Met kerst draag ik een roze rok
9 december 2016
(foto Pinterest)

Met kerstmis  draag ik een roze rok.  
Met plooitjes in zacht fluweel. 
Is het geen dotje?

Kan me nu al verheugen om het aan te trekken op eerste kerstdag, zo einde van de middag, na alle voorbereidingen in huis als tafels verzetten, wit linnen erop, veel mooie groentinten, leuke decoraties, het antieke servies, het bestek van oma, naamkaartjes, kaarsen etc etc. 
Uit ervaring weet ik dat ik vaak op mijn nonchalance kan vertrouwen,
Zoiets als: ik heb een roze rok, die is leuk, en ik heb er vast nog wel iets op dat leuk staat. Schoenen ook.

Maar omdat ik mezelf ook steeds beter leer kennen en ik met die nonchalance het risico neem de plank volledig mis te slaan en op het laatste moment meestal niks leuk staat, de panty kapot is, en met die gympen eronder ik volgens dochterlief op zwarte piet lijk besluit ik het anders aan te pakken.

Dit jaar kom ik beslagen ten ijs. Ik denk van te voren na wat er bij zou passen.
Welke schoenen, een hakje misschien beter?
Een grijs truitje, of iets zwarts met kant? of toch een mooi aansluitend jasje?
Ja, je kunt alle kanten ermee op zegt de verkoopster dan, maar welke kant dan?!! 

Dit is precies wat er in een interieur ook vaak gebeurt.
Je ziet iets leuks wat heel goed bij je past, maar hoe zet je het dan in je woonkamer en waarmee combineer je het? Een kast of bank ziet er op een plaatje heel erg leuk uit, maar hoe staat het dan in jouw woonkamer die uiteraard compleet anders van vorm en stijl is dan in de showroom of in de VT wonen.

Is het dan beter maar op safe te spelen? Om weer te kiezen voor een eenvoudig zwart jurkje?
Immers altijd goed. Terwijl je juist het roze rokje zo meisjesachtig mooi vond, maar het niet koopt, omdat je simpelweg niet weet hoe je het kunt combineren.
Zo is het ook vaak in een interieur, dat je je hart niet volgt, omdat je gaat nadenken, omdat je je gevoel opzij duwt met praktische argumenten als: wat als ik het volgend jaar toch niet zo mooi meer vind? 
Roze gordijnen, een roze muur, een roze bank? Doe gek!  Je gaat twijfelen aan je eigen smaak….

Het roze rokje houd me bezig… 
Roze, klokkend, en fluweel, roepen bij mij iets zachts op, iets liefs, iets vrouwelijks en iets feestelijks. 
En dat is precies waarvan ik denk wat het nieuwe wonen, het nieuwe interieur ook met ons gaat doen.
Meer zachte stoffen, meer zachte kleuren, meer golving in de vorm. 
Denk aan fluweel en tweed voor op de bank. De kleuren lichtblauw, zachtgeel en poederroze.
Deze kleuren  worden niet langer als accentkleur gebruikt, maar gebruikt voor een hele bank of stoel.
We vinden ronde tafels weer mooi, royale gordijnen, spiegels en andere bling bling.
2017 wordt het jaar van de vrouwelijke revolutie in huis! 

Minder zakelijk en mannelijk.
Meer zacht en vrouwelijk. 
Minder basic en meer gedurfd. 

Combineer roze met veel wit en veel grijs, een vleugje blauw, glaswerk en naturellen.
Het kan eigenlijk niet misgaan,  laat je inspireren door de plaatjes hieronder met
heel veel roze banken en roze muren en roze gordijnen. 
Less is more. Zo is het ook met mijn rokje, een simpel grijs vestje staat al snel hartstikke leuk. 
Ik hou het simpel en laat materiaal en kleur de rest doen, vooruit en een paar hoge hakken erbij dan, 
’t is immers Kerst. 

Fijne kerstvoorbereidingstijd!
Roos

(foto’s Pinterest)

Laatste Blog

Kerstroos 2023

Een prachtige kerstroos, de helleborus: voor mij een teken van hoop, licht en geluk en een verbinding naar vroeger. Van mijn vader kreeg ik er ieder jaar eentje vlak voor kerst. Nu hij dat niet meer kan doen breng ik er dit jaar eentje naar de begraafplaats en ben...

Op bezoek in Marije’s kersthuis

Deze kerst gaan we op bezoek bij Marije.Haar huis ligt feeëriek verscholen in een oud park dat vroeger behoorde bij de Utrechtse Hortus. Nu nog steeds staan er prachtige kassen en eeuwenoude bomen in het park en mag je in het park vrij rondwandelen.Vorig jaar was ik...

Begin 2024 met nieuwe kleuren!

Ik schreef al eerder over de kleur roze en dat ik denk dat we die tint veel meer gaan zien in onze interieurs. Het is een vrouwelijke kleur die een zachte uitstraling heeft. Poederroze is zacht voor de ogen en in een interieur vertalen je ogen dit naar een zacht...

A beautiful home near the Willow trees

Dit najaar gingen we op bezoek bij het huis van mijn vriendin Monique, interior stylist bij Hamptons Interior. Ze woont, als ze niet in het buitenland is voor haar interieur opdrachten, net over de grens in de buurt van Knokke, in een werkelijk schattig Belgisch...

Categorieën: