Op bezoek in Marije’s kersthuis
14 december 2023

Deze kerst gaan we op bezoek bij Marije.
Haar huis ligt feeƫriek verscholen in een oud park dat vroeger behoorde bij de Utrechtse Hortus. Nu nog steeds staan er prachtige kassen en eeuwenoude bomen in het park en mag je in het park vrij rondwandelen.
Vorig jaar was ik ook rond deze tijd op bezoek bij Marije en was toen verrukt van haar kersthuis. Wat een sfeer en wat een stijl! Overal vind je kleine en grote kerstversieringen en wat zo leuk is: in dit huis komt het ook allemaal zo goed uit, het lijkt wel alsof het ervoor gemaakt is!

Voor de ramen hangen kerstkransen en kerstslingers, op tafel staat een kerst-theeservies, in de keuken staat een compleet ander kerstservies. Overal vind je guirlandes en voor een groot raam staat het grootste en mooiste kerstdorp. Het huis heeft ruitramen waardoor het licht prachtig naar binnen valt. De wanden zijn afgewerkt met witte planken wat een gezellige sfeer geeft en waardoor de kerstversieringen zo goed uitkomen.
Marije vertelt dat haar liefde voor kerstversieringen is ontstaan toen ze als 18-jarige au pair naar Amerika ging. De huizen daar waren helemaal versierd, zowel in de tuin als binnen. Zoiets zag je gewoon helemaal niet in Nederland. Ze leerde daar ook de traditie van het kerst-sok borduren en voor ieder gezinslid hangt dan ook een eigengemaakte kerst-sok aan de wand. Zo ontzettend leuk en dierbaar als een gezin dit soort eigen grappige dingen heeft die zich ieder jaar weer herhalen.
Marije houdt van decoreren en stylen en dat is te zien! Na haar middelbare school volgde ze de opleiding tot master Bloemstylist en deed ze zelfs een opleiding in Engeland om de kneepjes van het vak te leren.
Ik kan niet laten nog een foto te maken van deze super mooie Defender in de kas. Nog een kerstboom achterin en je ziet ons al rijden toch? Na ons bezoek zetten we dan ook gelijk een kerstmuziekje op in de auto en wanen we ons in een winter wonderland! Dankjewel Marije dat we jouw prachtige kersthuis mochten zien!

Laatste Blog

Kerstroos 2023

Een prachtige kerstroos, de helleborus: voor mij een teken van hoop, licht en geluk en een verbinding naar vroeger. Van mijn vader kreeg ik er ieder jaar eentje vlak voor kerst. Nu hij dat niet meer kan doen breng ik er dit jaar eentje naar de begraafplaats en ben...

Begin 2024 met nieuwe kleuren!

Ik schreef al eerder over de kleur roze en dat ik denk dat we die tint veel meer gaan zien in onze interieurs. Het is een vrouwelijke kleur die een zachte uitstraling heeft. Poederroze is zacht voor de ogen en in een interieur vertalen je ogen dit naar een zacht...

A beautiful home near the Willow trees

Dit najaar gingen we op bezoek bij het huis van mijn vriendin Monique, interior stylist bij Hamptons Interior. Ze woont, als ze niet in het buitenland is voor haar interieur opdrachten, net over de grens in de buurt van Knokke, in een werkelijk schattig Belgisch...

Op bezoek bij Ninette van Ten Bosch restorations

Op deze herfstige dag ga ik op bezoek bij Ninette, een vriendin die al 22 jaar op deze bijzondere plek haar werkplaats/atelier heeft en antieke meubels restaureert. Het school Kinderbad was een badhuis waar vroeger kinderen 1x per week gratis onder de douche mochten....

Categorieƫn: