Pelargonium Apple Scented
16 juli 2022

Geraniums, ik ben er zo dol op! We hebben heel veel soorten vaste plant geraniums in de tuin: roze, blauwe, witte , paarse, werkelijk ik kan er geen genoeg van krijgen! Ze bloeien de hele zomer door, zijn supersterk , hebben weinig water nodig, kunnen in de schaduw en de volle zon en groeien en bloeien zonder dat je er veel aan hoeft te doen. Nou als je ze nog niet hebt in je tuin, dan weet je dus wat er op je verlanglijstje kan als je naar een kwekerij of tuinwinkel gaat! 

Vorig jaar hadden we bij de prachtige winkel van De Briellaard in Barneveld 2 werkelijk schitterende tuinbakken gekocht. Hele zware van lood, een beetje franse stijl. Helemaal het goeie stijltje voor naast onze voordeur. 
Ik kocht er toen meteen de mooiste geraniums bij: deze die je hierboven ziet op de foto.
Deze hebben precies de goeie weelderigheid, het ranke, nonchalante en zomerse wat ik zoek en ze ruiken zo lekker. Als je er langsloopt of even met je handen erlangs dan ruikt het kruidig, fris. Een moeilijk te beschrijven geur. Volgens het label zouden ze ruiken naar groene appels, apple fresh, dat snap ik niet helemaal. Deze associatie heb ik er helemaal niet bij, maar vooruit. Heerlijk is het. 
In de zomer verkleuren ze naar grijsgroen en worden ze haast nog mooier!

Ik heb geprobeerd ze deze winter over te houden, zoals dat heet, bij ons op zolder, weg van de ergste kou. Maar helaas, niet gelukt. Ik ging dus op zoek naar deze mooie geraniumsoort, maar vond bij ons op de Utrechtse Heuvelrug zo niet de juiste. Daarom opnieuw naar Barneveld en ja hoor, bij de Briellaard tuincentrum daar stonden ze weer op mij te wachten! Ik kocht er 6 en heb ze ’s avonds thuis meteen in de mooie grijze bakken gezet met hier het resultaat! 

Ik kocht ook nog een paar andere vaste planten voor in de border. Zo in juni valt me altijd op, dan vallen er wat gaten. En dan is het o zo leuk om nog eens te kijken naar wat je zou willen en wat zou passen bij jou in de tuin. M’n oog viel op een gele nepeta, een roze schermbloem, een paar pimpernellen en een ouderwets vlijtig Liesje voor op de tuintafel, in prachtige tint en een nieuwe plant voor binnen. Het is heerlijk als je na een half uurtje zoeken zo’n mooie selectie hebt gemaakt. 

Alles staat in de border en ik hoop weldra op weelderige bloemen. De tuin is nu echt nog zo groen. Wel met een paar kleine kleuraccenten van de geraniums en de pioenen. De akelei die zo mooi was is nu helemaal op zn retour. More to come end of June, we wait and see! 

Laatste Blog

Kerstroos 2023

Een prachtige kerstroos, de helleborus: voor mij een teken van hoop, licht en geluk en een verbinding naar vroeger. Van mijn vader kreeg ik er ieder jaar eentje vlak voor kerst. Nu hij dat niet meer kan doen breng ik er dit jaar eentje naar de begraafplaats en ben...

Op bezoek in Marije’s kersthuis

Deze kerst gaan we op bezoek bij Marije.Haar huis ligt feeëriek verscholen in een oud park dat vroeger behoorde bij de Utrechtse Hortus. Nu nog steeds staan er prachtige kassen en eeuwenoude bomen in het park en mag je in het park vrij rondwandelen.Vorig jaar was ik...

Begin 2024 met nieuwe kleuren!

Ik schreef al eerder over de kleur roze en dat ik denk dat we die tint veel meer gaan zien in onze interieurs. Het is een vrouwelijke kleur die een zachte uitstraling heeft. Poederroze is zacht voor de ogen en in een interieur vertalen je ogen dit naar een zacht...

A beautiful home near the Willow trees

Dit najaar gingen we op bezoek bij het huis van mijn vriendin Monique, interior stylist bij Hamptons Interior. Ze woont, als ze niet in het buitenland is voor haar interieur opdrachten, net over de grens in de buurt van Knokke, in een werkelijk schattig Belgisch...

Categorieën: