When we were in Kent
29 juni 2023

In april waren we uitgenodigd door onze vrienden om mee te gaan naar Kent op bezoek bij familie van hen. Uiteraard gingen we ook een paar mooie stadjes en landhuizen bezoeken, want dat is in Kent gewoonweg geweldig. Kent ligt schuin rechts onder London en wordt ook wel de tuin van London genoemd en inderdaad wat is het hier groen! Je rijdt over smalle wegen met erlangs hoge hagen en erachter de meest prachtige landhuizen en kastelen. Overal staan hele oude bomen en het landschap prachtig met glooiende heuvels. Af en toe duikt weer een mooi kerkje op en zie je een leuke cottage met een schattige tuin. Rutgers ouders zijn hier vroeger veel geweest en hij kent het dan ook op z’n duimpje, wat ideaal is. We bezoeken deze dagen Ightham Mote, een middeleeuws huis, Chartwell, het huis van Churchill en Sissinghurst de tuinen van Victoria Sackville West. Natuurlijk zitten we ook op elk terras, immers eindelijk mooi weer na een zeer nat en koud voorjaar, slapen we in leuke Inns en bezoeken we leuke stadjes om te winkelen. Maar de drie places hierboven daar ga ik specifiek over vertellen en foto’s van laten zien omdat ik deze zelf het meest inspirerend vond en een bezoek aan Kent meer dan waard maken!

Ightam Mote ligt dichtbij Sevenoaks en is misschien wel het mooiste en meest fascinerende Middeleeuwse huis in Tudor stijl dat er in de hele wereld nog is. Het ligt in een boomrijk dal in de “Kentish Weald’ en is in zijn oudste gedeelten meer dan 600 jaar oud. In 1985 is the National Trust begonnen met de restauratie van het gebouw wat een enorme klus moet zijn geweest. We lopen een rondje door de tuin, bezoeken het huis, kopen een leuke hoed in het winkeltje van de National Trust en drinken na afloop koffie met taart op een terras.

Op de foto zie je het hondenhok in Tudorstijl op de binnenplaats. Daaronder de prachtige roze appelbloesem. En daaronder weer de keuken in het landhuis. Ik bezoek altijd graag de keukens in oude huizen, ze vertellen je over de gebruiken en laten het ware gezicht zien van de bewoners in die tijd.

Chartwell is een domein met landhuis en was het geliefde thuis van Winston Churchill en zijn vrouw Clemintine die het in 1922 kochten. Het is een rood bakstenen gebouw, niet geweldig mooi, maar wel prachtig gelegen met een magnefique uitzicht en de reden voor Churchill om het te kopen.

A day away from Chartwell is a day wasted’ volgens Churchill.

De naam van het huis komt van de bron ten noorden van het huis, Chart Well, Oudengels voor ‘oneffen grond’. Churchill schrijft tijdens zijn regeringsperiode hier zijn campagnes en ontvangt allerlei politici. Zijn slaapkamer ligt achter de studeerkamer en is de kleinste in het huis. Al van ’s morgens vroeg, vanuit zijn bed, regeerde hij het land, met een slappe whiskey en een sigaar binnen handbereik. In zijn vrije tijd schildert hij en het huis hangt dan ook vol met zijn schilderijen, vaak van bloemtaferelen uit de tuin. Churchill bouwde ook een rozentuin en een groentetuin, hij metselde zelf de muur eromheen.

(bron Wikipedia)

Op de foto zie je de stapstenen over de vijver naar de stoel waar Churchill graag zat te vissen.

Helemaal verrukt was ik van de kleur blauw in de ontvangstkamer! Wat een geweldig mooie kleur, Het lijkt een beetje op Dix blue van Farrow and Ball, maar dan zachter. Misschien Theresa’s green, maar dan blauwer. Ik kwam tot de conclusie dat de kleur Middle Ground, een oudje uit de Farrow and Ball serie van Historic colors er het dichts bij in de buurt komt. Enig met zo’n gezellige gebloemde bank ervoor. Wat ook opvallend is: in iedere kamer staat een bosje bloemen uit de tuin. Dat was de uitdrukkelijke wens van Clementine toen zij het huis overdroeg aan de National Trust.

De zitkamer met lichtgele accenten

Laatste Blog

Kerstroos 2023

Een prachtige kerstroos, de helleborus: voor mij een teken van hoop, licht en geluk en een verbinding naar vroeger. Van mijn vader kreeg ik er ieder jaar eentje vlak voor kerst. Nu hij dat niet meer kan doen breng ik er dit jaar eentje naar de begraafplaats en ben...

Op bezoek in Marije’s kersthuis

Deze kerst gaan we op bezoek bij Marije.Haar huis ligt feeëriek verscholen in een oud park dat vroeger behoorde bij de Utrechtse Hortus. Nu nog steeds staan er prachtige kassen en eeuwenoude bomen in het park en mag je in het park vrij rondwandelen.Vorig jaar was ik...

Begin 2024 met nieuwe kleuren!

Ik schreef al eerder over de kleur roze en dat ik denk dat we die tint veel meer gaan zien in onze interieurs. Het is een vrouwelijke kleur die een zachte uitstraling heeft. Poederroze is zacht voor de ogen en in een interieur vertalen je ogen dit naar een zacht...

A beautiful home near the Willow trees

Dit najaar gingen we op bezoek bij het huis van mijn vriendin Monique, interior stylist bij Hamptons Interior. Ze woont, als ze niet in het buitenland is voor haar interieur opdrachten, net over de grens in de buurt van Knokke, in een werkelijk schattig Belgisch...

Categorieën: